De netwerkleden van Oncologie Netwerk Velp

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende netwerkleden van Oncologie Netwerk Velp.

De verschillende vakgebieden

Fysiotherapie

Oncologie Fysiotherapie

Mieke Wijnen is in 2015 afgestudeerd als Oncologie Fysiotherapeut MSc.  Eefje Yih is vanaf 2017 in opleiding tot Oncologie Fysiotherapeut MSc. Zij richten zich op de behandeling van mensen met kanker. Deze behandelingen hebben een positieve invloed op de kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid en herstel van de belastbaarheid. Zij kunnen u begeleiden en helpen in zowel de curatieve, palliatieve als terminale fase.

Oedeemtherapie

Lymfoedeem kan veroorzaakt worden door het verminderd functioneren van het lymfevaatstelsel (bijvoorbeeld als gevolg van operationeel verwijderen van lymfeklieren en als gevolg van bestralingsschade). Onze ervaren oedeemtherapeuten Mieke Wijnen, Eefje Yih en Doreth de Boom kunnen u behandelen om de ontstane vochtophoping te verminderen en de mobiliteit te vergroten.

Kinderfysiotherapie bij Oncologie

Annemarie Poos, kinderfysiotherapeute

Ergotherapie

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. U leert bijvoorbeeld hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten anders te doen en betere structuur in te passen tussen rust en inspanning. Ook kunnen ergotherapeuten advies geven over hulpmiddelen en woningaanpassingen.

Wijkverpleging

Het is mogelijk om thuis alle gewenste zorg, hulp en begeleiding te krijgen. Er zijn gespecialiseerde verpleegkundigen voor oncologische en palliatieve zorg en medische, technische zorg zoals het geven van medicijnen via een infuus. U bespreekt met een wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw huishouden.

Innoforte Zorg aan Huis

Klantenservice

T: 026-388 20 00

E: klantenservice@innoforte.info

Thuiszorg Groot Gelre (team oncologische palliatieve zorg)

Ciska Zerstegen

T: 026-363 92 23

E: ciska.zerstegen@thuiszorggrootgelre.nl

Psychologische zorg

PIT psychologen ondersteunt u bij de psychische verwerking tijdens of na uw ziek zijn. Denk hierbij aan hulp bij: emotionele verwerking, piekeren, somberheid, vermoeidheid en angst. Uw ziekte kan ook invloed hebben op de directe omgeving zoals uw partner en kinderen. Ook aan deze groep kan ondersteuning worden gegeven.

Craniosacraal therapie (CST)

CST maakt u bewust van de verbinding tussen lijf, emotie en denken. We behandelen het bindweefsel: de stevige en elastische structuur die alle organen, spieren, botten en andere structuren met elkaar verbindt, omhult en stevigheid geeft. Elke vorm van spanning (littekenweefsel door operatie, bestraling, emoties, trauma) geeft druk in het bindweefsel. Door het behandelen van het bindweefsel kunnen lichamelijke klachten als gevolg van operaties en bestralingen verbeteren. Daarnaast kunnen we werken aan trauma- en rouwverwerking rondom het ziek zijn.

Acupunctuur

Acupunctuur kan een goede aanvullende therapie zijn in de zorg voor oncologiepatiënten. Met name bij indicaties als pijn, vermoeidheid, neuropathie, misselijkheid en complicaties als gevolg van chemotherapie kan acupunctuur nuttig zijn.

Peter Wagemakers

Stationsstraat 32

T: 026 - 363 54 14

E: peteracu@upcmail.nl

Haptotherapie

In de haptotherapeutische begeleiding gebruiken we het lichaam als ingang om stil te staan bij uzelf, bij dát wat voelbaar is. Meer contact met het hele lichaam geeft meer rust in het hoofd en maakt dat pijn en emoties beter te dragen zijn. Zo komt er meer ruimte  voor de positieve dingen in het leven: 'van overleven naar leven'

“Ik heb weer vertrouwen gekregen in mijzelf en mijn lichaam.”

“Ik heb geleerd hoe ik zuiniger met mijn energie om kan gaan.”

“Ik kan mijn emoties beter hanteren.”

“Mijn lichaam is weer van mij en kan ook fijn voelen. "

Diëtist

Goede voedingszorg is een belangrijk onderdeel van de totale zorg die de patiënt met kanker krijgt. Een goede voeding met voldoende energie en voedingsstoffen is dan juist belangrijk om gewicht en kracht op peil te houden. Daarnaast wordt het herstel bespoedigt en worden infecties en vermoeidheid bestreden. Verschillende vormen van kanker en behandelingen leveren een divers scala aan voedingsproblemen op die voorkomen kunnen worden. Zoals verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, smaakverandering en ongewenst gewichtsverlies. De diëtist kan u ondersteunen door het geven van persoonlijke adviezen en tips om uw eetpatroon aan te passen, rekening houdend met uw klachten, wensen, (smaak) voorkeuren en mogelijkheden. Wanneer normale voeding niet volstaat, kan de diëtist medische voeding voor u aanvragen.

Logopedie

Als gevolg van uw operatie of bestraling in de mond- of keelholte kunt u problemen krijgen met het slikken, spreken of uw stem. Logopedie kan hierbij zinvol zijn.

Logopedisch Centrum Renes

Stationsstraat 32

T: 06-40 16 81 25

W: www.lc-renes.nl

E: info@lc-renes.nl

Therapeutisch elastische kousen (steunkousen)

Fysiotek

Het adviseren en aanmeten van elastische hulpmiddelen (voor benen, armen of bovenlichaam) ten behoeve van de regulering van de vochthuishouding. Dit wordt gedaan door speciaal opgeleide oedeem- en fysiotherapeuten.

Fysiotek Velp

Stationsstraat 32

T: 026-363 54 14

W: www.fysiopoosvelp.nl

E: info@fysiopoosvelp.nl